BISTRO
BAR
BEAUNE

Menu & wijnen
Reserveren
Take away
feestdagen
Vacatures
Giftcard
Contact
menu

déjeuner ET dîner

Entrée  .  starters

GEMARINEERDE olijven . met manchego. Marinated olives, with manchego  . 5,50

‍64 ° EI .met mierikswortel en nori .3,00  1st .64 ° EGG, with horseradish and nori .(Supplement Oscietre kaviaar .Supplement Oscietre caviar .35,00  10gr)

Oesters . met citroen en sjalotvinaigrette . Oysters , with lemon and shallot vinaigrette  . 3,20  1st . 18,00  6st

Oester . met limoncello en jalapeño. Oyster , with limoncello and jalapeño  . 4,50  1st

CHARCUTERIE .drie soorten, wisselend assortiment . Charcuterie, three types, varying assortment . 15,00

KOKKELS  . met peterselie, knoflook en citroen. COCKLES, with parsley, garlic and lemon  . 13,00

garnalencocktail . Hollandse garnalen met groene appel en gerookte paprika. shrimp COCKTAIL, Dutch shrimps with green apple and smoked bell pepper . 14,50

KAVIAAR KLASSIEK . met blini's, bieslook, crème fraîche, sjalot en ei. CAVIAR CLASSIC, with blinis, chives, sour cream, shallot and egg . 40,00 10gr

plat  .  main  .  13,50

gerechten ter grootte van een tussengerecht

TOMATENSALADE . met watermeloen, feta en basilicum sorbet. TOMATO SALAD, with watermelon, feta and basil sorbet

KOOLRABI DIMSUM . met shiitake en tamarinde .KOHLRABI DIMSUM, with shiitake and tamarind

gemarineerde zalm . met dille, komkommer en karnemelk . MARINATED SALMON, with dill, cucumber and buttermilk

MAKREEL
. met zwarte knoflook, ingelegde druiven en radijs. MACKEREL, with black garlic, pickled grapes and radish
‍

Steak Tartaar . met gekonfijte eidooier en sjalot . Steak tartare, with candied egg yolk and shallot

Carpaccio
. met oude Remeker, fenegriek en basilicum . CARPACCIO, with old Remeker, funugreek and basil

Gebakken Bloemkool . met Pierre Robert crème en Taggia olijven . Baked cauliflower, with Pierre Robert cream and Taggia olives
‍

PREI TANDOORI . met krokante aardappel en beurre blanc. LEEK TANDOORI, with crispy potato and beurre blanc
‍
Spitskool van de BBQ . met salsa verde en mierikswortelcrème . BBQ pointed cabbage, with salsa verde and horseradish cream

SCHOLFILET . met creme a la Barigoule en schaaldierenjus  . PLAICE FILLET, with creme a la Barigoule and shellfish gravy
‍

eendenborst . met Amarene kersen, pistache en balsamico jus. duck breast, with Amarene cherry, pistachio and balsamic gravy

Ron’s famous spareribs . zonder bot met huisgemaakte sambal . Ron’s famous spare ribs, boneless with homemade sambal

SUPPLEMENTEN . SUPPLEMENTS

Verse truffel . Fresh truffle . 10,-
Oscietre kaviaar . Oscietre caviar. 35,00  10gr

plat  .  main  .  18,50

gerechten ter grootte van een tussengerecht

Nederlandse yellowtaiL . op krokante pizza met kreeftenketchup . Dutch yellowtail, on crispy pizza with lobster ketchup

OCTOPUS . met brioche, chorizo en piment . OCTOPUS, with brioche, chorizo and allspice

kalfsLENDE . met 'blote billen in het gras' en gepofte knolfook jus. vealLOUN sweetbreads, with 'bare buttocks in the grass' and puffed garlic gravy‍


GEKONFIJTE LAMSNEK . met aubergine, gepofte boekweit en rozemarijn jus . CONFIT LAMB NECK, with eggplant, puffed buckwheat and rosemary gravy
‍

FRIETEN . met kruidenmayonaise
en oude kaas . FRIES WITH HERB MAYONNAISE AND AGED 
CHEESE  .
5,00

Spécialités  .  specials

de dagvangst, wild- en vleesspecials worden geserveerd met frieten EN KROPSLA .The catch of the day, game and meat specials are served with fries and lettuce

Dagvangst . altijd vers en in het seizoen . dagprijs . Daily catch, always fresh and in season . daily price

langoustine . met vanille/sinaasappel beurre blanc en zilte groentjes . langoustine, with vanilla/orange beurre blanc and salty vegetables . 27,50

KREEFT THERMIDOR . LOBSTER THERMIDOR . daily price

Côte de boeuf . met bearnaisesaus en rode wijnjus, +/- 600 gram . Côte de boeuf, with bearnaise sauce and red wine gravy +/- 600 gram . 65,00

Chateau briand . met bearnaisesaus en rode wijnjus +/- 400 gram . Chateau briand, with bearnaise sauce and red wine gravy +/- 400 gram . 75,00

Wildspecial . altijd vers en in het seizoen . dagprijs . Wildspecial, always fresh and in season . daily price

desserts

MACARON . met frambozen en vlierbloesem . MACARON, with raspberries and elderflower . 9,50

BABY ANANAS
. met limoenblad en ananassorbet. BABY PINEAPPLE, with lime leaf and pineapple sorbet . 9,50

TARTELETTE . met zoet zoute pinda, chocolade en kersen. TARTELETTE, with sweet slaty peanut, chocolate and cherries . 9,50

‍dessert to share . emmertje vers gedraaid roomijs met zoete garnituren . DESERT TO SHARE, bucket freshly made ice cream with sweet garnishes . 16,00

Kazen keuze uit drie of vijf, vraag naar ons assortiment . Cheeses, choice of three or five cheeses, ask for our assortment . 10,00  3 st  . 16,00  5st

déjeuner

Entrée  .  starters

Groene olijven . gemarineerd in dragonolie . Green olives, marinated in tarragon oil . 4,50

Oesters . met citroen en sjalotvinaigrette . Oysters , with sjalon vinegar . 3,20 1pc . 18 6pc

Charcuterie . drie soorten, wisselend assortiment . Charcuterie, three types, varying assortment . 14,50

Boerenpaté  . huisgemaakt, met zuurdesem en pruimenchutney . Farmer’s pâté, homemade, with sourdough and plum chutney . 9,50

plats  .  Dishes

Carpaccio . met pommes pailles, zachtgekookt ei en dragonmayonaise . Carpaccio, with pommes pailles, soft-boiled egg and tarragon mayonnaise . 12,50

Toast steak tartaar . met gekookt eitje en srirachamayonaise . Toast steak tartare, with boiled egg and sriracha mayonnaise . 12,50

Salade verde . met avocado, meloen en groene curry . Salad verde, with avocado, melon and green curry . 12,50

Salade zalm . met groene appelremoulade en schaaldieren Hollandaise . Salmon salaD, with green apple remoulade and shellfish Hollandaise . 12,50

Salade gerookte kip . met peulencrème, Parmezaan en croutons . Smoked chicken salad, with pod cream, Parmesan and croutons . 12,50

Tosti . met chorizo, salami, spinazie en Gruyère . Tosti, with chorizo, salami, spinach and Gruyère . 9

Tosti . met gegrilde groenten en Gruyère . Tosti, with grilled vegetables and Gruyère . 9

Kalfskroket . op brioche met piccalilly en krokante zuurkool . Veal croquette, on brioche with piccalilli and crispy sauerkraut  . 9

Garnalenkroket . op brioche met groene appel-remoulade . Shrimp croquette, on brioche with green apple remoulade . 9

Paddenstoelenragout . met pasteitje en zoetzure cantharellen . Mushroom ragout, with pastry and sweet and sour chanterelles . 12,50

‍

menus

Laat je verrassen met een wisselend meergangen menu van de avondkaart
Suprise yourself by choosing a varying multi-course menu from the evening menu

TWEEGANGEN LUNCHMENU . met koffie . TWO COURSE LUNCH MENU, with coffee . 25

TWEEGANGEN LUNCHMENU . met koffie en dessert . TWO COURSE LUNCH MENU, with coffee and dessert . 34

DRIEGANGEN LUNCHMENU . met koffie . THREE COURSE LUNCH MENU, with coffee . 37,50

DRIEGANGEN LUNCHMENU . met koffie en dessert . THREE COURSE LUNCH MENU, with coffee and dessert . 46,50

desserts

Millefeuille . met vanille mascarponemousse en citrus . Millefeuille, with vanilla mascarpone mousse and citrus . 9,50

Surprise eitje . met smaken van koffie, passievrucht en chocolade . Surprise egg, with flavors of coffee, passion fruit and chocolate . 9,50
‍
‍Kazen keuze uit drie of vijf, vraag naar ons assortiment . Cheeses, choice of three or five cheeses, ask for our assortment .  9,50  3 st . 12,50  5 st

vin

MOUSSEREND   .

Cava Reserva Brut Nature / Parés Baltà / Catalunya, Spanje‍
Rijp fruit, brioche, citrus, zachte mousse  8,00 . 48,00

Crémant de Bourgogne / Domaine Amiot / frankrijk 
Witte bloemen, rijp fruit, lichte mousse  9,00 . 54,00

Champagne Brut Grand Cru ‘Conversation’ / J.L. Vergnon /  Frankrijk
Complex, mineraliteit, ronde afronk  13,50 . 80,00

‍Sekt Blanc de Noirs Brut ekthaus BurkhardtSchür / franken, duitsland
Ziltig, roodfruit, frisse appel, levendige zuurgraad  . 70,00

Champagne Brut / Barons de Rothschild/ Frankrijk
Rijp fruit, peer, rijk aan mousse. Strakke afdronk  . 100,00

Dom Perignon / 2010 vintage champagne / Frankrijk
When you know, you know...  . 300,00
‍

WIT  .  OPEN WIJNEN

‘Catarratto’ / Cantine Settesoli / Sicilië, Italië
Wit fruit, weidenbloemen, pepertje  5,00 .25,00

Sauvignon Blanc / Connoisseur / Gascogne, Frankrijk
Citrus, vers gras, kruidig, zachte afdronk  6,00 .30,00

Viura Rioja Blanco / Ostatu / Le Rioja, Spanje
Rijpe appel, fris soepel, zachte afdronk   6,50 .32,50
‍
Trebbiano / Cantina di Scansano / Toscane, Italië  
Florale tonen, bergemot, vol maar fris, tikje mineraliteit  7,00 .35,00

Weissburgunder Trocken / Hees / Nahe, Duitsland
Finesserijke aroma’s, peer, noot, klassieke mineraliteit, mooie zuren   7,50 .37,50

CHARDOBBEY CLASSIC / PMC / BURGENLAND, OOSTENRIJK
Rijpe papaja, geroosterde aroma's complexe romigheid      8,00 .40,00

Grüner Veltliner Reserve ´Joe` / Dockner / Kremstal, Oostenrijk
Vol fruitig, mineraliteit, subtiel hout   8,00 .40,00

Aligoté / Bourgogne Bouzeron ‘Les Bouillottes’ / Domaine Amiot, frankrijk
Romige stijl, rijpe appels, citrus, sjiek hout   11,00 .55,00

WIT   .

Pinot grigio delle Venezie ‘Gregoris’ / Fattori / veneto, Italië
Hooi, noten, elegant, zacht  .30,00

Gelber Muskateller Kitzeck-Sausal  Wohlmuth / Steiermark, Oostenrijk
Fijne nootmuskaat, vlierbloesem, wit tropisch fruit  .37,00

Roero Arneis / Giacomo Barbero /  Piëmonte, Italië
Wit fruit, verse kruiden, witte bloemen, mineraliteit  .37,50

Verdejo ‘Carrasviñas’ Barrica’ / Félix Lorenzo Cachazo / Rueda, Spanje
Dik tropisch fruit, kruidig, getoast hout, boterig .38,00

Albarino Rías Baixas / Lagar de Cervera / Galicia, Spanje
Rijpe abrikozen, ananas, ziltigheid, sappig .42,00

Soave Classico ‘Monte Carbonare’ / Suavia /  Veneto, Italië
Vol tropisch fruit, rokerig turf, verfijnde zuren . 45,00

Sancerre / Domaine Jean Paul Balland / Loire, Frankrijk
Florale tonen, buxus, wit fruit, citrus  . 45,00

Juhfark ‘Aranyhegy’ / Tornai / Nagy-Somló, Hongarije
Honing, hars, volle aroma’s, lange afdronk  . 45,00

Langhe Bianco / Parusso / Piëmonte, Italië
Zuiver, fris, sappig tropisch fruit, mineralig  . 45,00

Riesling Trocken Auener Höhe / Hees / Nahe, Duitsland
Intens, complex, petrol, mineraliteit  . 47,50

Grüner Veltliner ‘Thal’ / Hiedler / Kamptal, Oostenrijk
Rijp wit fruit, kruidigheid, elegant  . 49,00

Mergelland Chardonnay / Wijngaardsberg /  Limburg, Nederland
Vettige fruittonen, subtiel hout, kruisbes, tropisch fruit  . 49,00



Vouvray ‘Arpent’ / Domaine Sébastien Brunet /  Loire, Frankrijk
Aromatisch, aardse tonen, strakdroog  . 50,00

Bourgogne blanc / Vincent et Sophie Morey / 2020 / Bourgogne, Frankrijk
Rokerig, meloen, mineraal, subtiele toast  . 50,00

‘Les Perrières’ / Arnoux Pére et Fils / 2014 / Cote de Beaune, Frankrijk
Wit fruit, bloemig, mineraliteit, lange afdronk  . 55,00

Saint-Joseph Blanc / Domaine Monier Perréol / 2020 / Rhóne, Frankrijk
Krachtige aroma’s, rijp gedroogd fruit, mooie zuren  . 70,00

POUILLY-FUISSé / CHâTEAU DU CLOS / 2018 / BOURGOGNE, Frankrijk

Rijp en rond, lange lichte minerale afdronk  . 75,00

Fermentación Lenta / Ximénez-Spínola / 2019 / Andalucía,  Spanje
Complex, aromatisch, rijpfruit, vol hout. Niet je allerdaagse glas wijn . 75,00

Chablis / Laurent Tribut /  2020 /Bourgogne, Frankrijk
Rijpe citrus, strak, ziltig, veel spanning en mineraliteit  . 80,00

Château Carbonnieux / Famille Perrin / 2017 / bordeaux, Frankrijk
Exotisch fruit, toast, zuiver, eiken  . 110,00

MEURSAULT  ‘Les Tessons’ / Michel Bouzereau et FIls / 2020 / Bourgogne, Frankrijk
Rijk, krachtig, verfijnde aroma’s . 150,00

Grüner Veltliner ‘M’ Smaragd / F.X.Pichler / 2019 / warchau, Oostenrijk
Wit tropisch fruit, rokerig, zeer rijk aan honing  . 170,00

Chassagne-Montrachet 1er Cru ‘Les Caillerets’ / Domaine Amiot / 2019 / Bourgogne, Frankrijk
Prachtige aroma’s, elegante smaak, complex  . 185,00

Alto Adige LR / Colterenzio /  2017 / Trentino-Alto Adige, italië
Fruitig bouquet, vol en krachtig, lange afdronk  . 200,00

ROSé  .  ( OPEN )

Barbebelle Rosé / Château Barbebelle / Provence, Frankrijk
Zuiver, bloemig, rijp bosfruit, strak droog   7,00 . 35,00

Rosado / Gramona Mart / catuluna, Spanje
Rijpe perzik, fris rood fruit, meloen, roze peper   . 40,00

Rosé ‘Sibylle’ / Gérard Boulay / Sancerre, Frankrijk
Aardbei, kersen, mineraal en ziltig   . 50,00
‍

rood  .  OPEN WIJNEN

Merlot / Terrana Wines / Trentino-Alto Adige, Italië
Zwarte kers, salmiak, kruidigheid, vanille 5,00 . 25,00

‘Sangiovese ’ / Cantina di Scansano / Toscane, Italië
Rond fruitig, kruidig, zacht  6,00 . 30,00

Grenache, syrah, carignan / cuvee pierre mialhe / chateau vieux parc / languedoc, frankrijk
Cacao, vol roodfruit, kruidigheid, zachte tannine  6,00 . 30,00

Yecla Monastrell Barrica / Consentido / Murcia, Spanje
Zwarte bessen, vijgen, pruimen, pittig, rijpe tannine  6,50 . 32,50

Zweigelt ‘Heideboden Classic’ / PMC/ Burgenland, Oostenrijk
Sappig, rood fruit, zacht, fraai hout  7,00 . 35,00

Spätburgunder / Stern/ Pfalz, Duitsland
Elegant, kruidig, bosbessen, kersen, fraai hout  7,50 . 37,50

Saint-Emilion / Château La Croix La Bastienne /  Bordeaux, Frankrijk
Rijp rood fruit, bessenaroma’s, vleugje eiken  8,00 . 40,00

Cabernet Franc ‘La Folie’ / Château Yvonne / Loire, Frankrijk
Rijp donker fruit, elegant, sappig, soepele tannines  10,00 . 50,00
‍

Rood  .

Primitivo / Caiaffa / Puglia, Italië
Donker fruit, krachtig, zwoel . 35,00

st. Laurent / Umathum / Burgenland, Oostenrijk
Kruidig, vlezig, rijpe tannine, sappig rood fruit . 38,00

‘BarBera D’Alba’ /  Giacosa Fratelli / Piëmonte, Italië
Aards, leer, rood fruit, hout . 40,00

dornfeller 'im holzfass gereift' / stern / pfalz, duitsland
Explosief, cassis, wilde bes, volle houttoets  . 42,50

Garnacha Penedès 'indigena' / parés baltà / catalunya, spanje
Florale tonen, romig, specerijen, donker, rood fruit. 45,00

rioja reserva 'viña alberdi' / la rioja alta / la rioja, spanje

Klassiek, vanille, zacht hout, rijp rood fruit, sappige afdronk. 50,00

Mergelland Pinot Noir / WijngaardsberG / Limburg, Nederland
Framboos, amandel, houtaroma’s, mooi bouquet‍. 50,00

Rosso di Montalcino /  Pietroso / 2019 / Toscane, Italië
Verfijnd, kersen, aromatisch, zachte afdronk . 55,00

‘Cuvée Simone’ / Domaine Amiot / 2020 / Bourgogne, Frankrijk
Elegante fruittonen, kersen, rokerig, chocolade, rijpe tannine  . 55,00

Saint-Joseph ‘Tradition’ / Domaine Monier Perréol / 2017 / Rhone, Frankrijk
Diep donkerrood, zwarte peper, kruiden , zwarte bes . 65,00

Pomerol / Château L’Evêché / 2018 / Bordeaux, Frankrijk
Eiken, tabak, sappig, kruiden . 70,00


BEAUNE ROUGE / DOMAINE AMIOT / 2019 / BoURGOGNE, Frankrijk
Heldere intensititeit, pruimen, donkere cassisvruchten . 70,00

Spätburgunder Klingenberger /  2018 / Fürst / Franken, Duitsland
Zeer elegant, rood fruit, zijdezachte afdronk . 85,00

Amarone della Valpolicella ‘Ruvaln’ / Corte Sant’ Alda / 2016 / Veneto, Italië
Gedroogd rijp rood fruit, mineraliteit, verfijnde zuren, vol  . 85,00

Sangiovese / Massa Vecchia / 2018 / Toscane, Italië
Welkom in the new world of wine... Proef, ervaar en deel...  . 90,00

SAINT-ÉMILION GRAND CRU CLASSÉ / CHÂTEAU JEAN FAURE / 2018 / BORDEAUX, FRANKRIJK
Zeer chique, rijp fruit, zwarte bes, cassis, kruidig, prachtig houtgebruik . 125,00

Barolo Brunate / Enzo Boglietti / 2013 / Piëmonte, Italië
Tonen van rozen, donker fruit, specerijen, viooltjes . 160,00

CAMARTINA IGT / QUERCIABELLA /  2016 / TOSCANE, ITALIE
Intens fruit, volle warme smaak, eiken, vanille  . 200,00

Premier Cru ‘Les Vignes-Rondes’ / Domaine Confuron-Cotetidot /  2017 / Bourgogne, Frankrijk
Rijk, intens, fruitige aroma’s, zachte hout tonen  . 250,00

Château Montrose /  2012 / bordeaux, Frankrijk
Klassieker, dieprood fruit, zacht eiken, milde tannine . 270,00

Ribera del Duero ‘El Picón’ / Pago de los Capellanes / 2015 / Castilla y León, Spanje
Sjiek hout, kaneel, tabak, complex, eindeloze afdronk . 300,00

Dessert   .

Nectar Pedro Ximenez Sherry / Jerez de la Frontera, Spanje
Zoete sherry met de smaak van rozijnen en zongedroogde vijgen. Lekker bij kaas . 6,50

Château Simon Sauternes / Bordeaux, Frankrijk
Rijp gekonfijt fruit, honing en vanille. Als dessertwijn bij een zoet dessert . 8,00
‍

‍Beerenauslese ‘Cuvée’ Kracher / Burgenland, Oostenrijk
Steenvruchten, mandarijn, citrus met elegante zuren. Lekker bij een fris dessert . 7,00
‍
Guy Pinard ‘Pineau des Charantes Blanc’, Charante, Frankrijk
Versterkte wijn, gemaakt met ¼ cognac. Lekker als aperitief, maar ook waanzinnig in combinatie met kaas . 7,50

Reis ook eens naar
de andere bistrobars:

Ontvang onze nieuwsbrief
Dankje! Je bent ingeschreven! 
Oeps, daar gaat iets mis...
Bezoek ons op:
‍

BISTROBAR BEAUNE
beekhuizenseweg 1
6891 CZ Rozendaal
+31 (0)26 720 09 22